Download Dskp Sains Tingkatan 4 Penting Sukatan Pelajaran Sains Tingkatan 5 Sumber Pendidikan
Ilustrasi sukatan pelajaran sains tingkatan 5 sumber pendidikan ini dipetik dari post berikut : sumberpendidikan.com

Download Dskp Sains Tingkatan 4 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Dapatkan

836 views

pada tahun 2017 murid tingkatan 1 akan mempelajari kssm sehingga menjadi murid tingkatan 5 pada tahun 2021Ilustrasi sukatan pelajaran sains tingkatan 5 sumber pendidikan ini dipetik dari post berikut : sumberpendidikan.com

Salam perkenalan dan terima kasih kerana datang lagi ke taman ilmu ini. Betultak jika saya kata anda sedang mencari DSKP Sains Tingkatan 4

Anda sangat bertuah sebab pada hari ini pihak admin akan tunjukkan kepada anda bahan-bahan DSKP Sains Tingkatan 4

Jom Lihat DSKP Sains Tingkatan 4

pada tahun 2017 murid tingkatan 1 akan mempelajari kssm sehingga menjadi murid tingkatan 5 pada tahun 2021Ilustrasi sukatan pelajaran sains tingkatan 5 sumber pendidikan ini dipetik dari post berikut : sumberpendidikan.com

Sebelum ke bab seterusnya, apa kata admin terangkan dulu serba ringkas apa itu DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Pelajari Apa itu DSKP dan Kelebihannya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini dibentuk untuk membantu memudahkan guru melakukan pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan dapat memudahkan cikgu kerana mereka hanya merujuk satu fail (DSKP) sahaja bagi melakukan proses PDPC. Sebagai maklumat, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa pula Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang pelajar perlu ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Apa yang di Maksudkan Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa yang di Maksudkan Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen-dokumen Berikut

Download Dskp Sains Tingkatan 4 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Dapatkan ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengetahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Sains Tingkatan 4 yang kami berikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Sains Tingkatan 4

Dapatkan Bahan PAK21 Pendidikan Abad Ke-21 Hanya DISINI

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Bahan :  DSKP Sains Tingkatan 4

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, kami semua berharap agar anda dapat share bahan ini kepada semua. Jangan malas untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di facebook anda. Ya, sebarkan artikel bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana datang ke blog pendidikan kami ini. Untuk pemberitahuan post di atas iaitu Download Dskp Sains Tingkatan 4 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Dapatkan di tulis oleh admin pada 2018-12-11 11:34:42.

Masa ini kami ingin beritahu bahawa pihak admin telah publishkan satu bahan yang sangat berguna untuk ibubapa print iaitu Download Dskp Sains Tingkatan 4 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Dapatkan.

Kami yakin ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Download Dskp Sains Tingkatan 4 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Dapatkan. Semoga bermanfaat.

Gallery for Download Dskp Sains Tingkatan 4 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Dapatkan