Download Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Bermanfaat Oxford Fajar 17 Big Ideas Buku Aktiviti Sains Tingkatan 2 topbooks Plt
Gambar oxford fajar 17 big ideas buku aktiviti sains tingkatan 2 topbooks plt ini dipetik dari sumber berikut : topbooks.my

Dapatkan Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Yang Bernilai Khas Untuk Guru-guru Lihat

1,069 views

lengkap dskp tahun 1 hingga tahun 6 kssr 2018Ilustrasi lengkap dskp tahun 1 hingga tahun 6 kssr 2018 sumber pendidikan ini dipetik dari sumber berikut : sumberpendidikan.com

Salam silaturrahim dan terima kasih sebab mari lagi ke taman ilmu ini. Betultak jika saya kata anda sedang mencari DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4

Anda sangat bertuah oleh sebab kali ini kami hendak tunjukkan kepada anda bahan-bahan DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4

Jom Dapatkan DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4

lengkap dskp tahun 1 hingga tahun 6 kssr 2018Ilustrasi lengkap dskp tahun 1 hingga tahun 6 kssr 2018 sumber pendidikan ini dipetik dari sumber berikut : sumberpendidikan.com

Sebelum pergi lebih jauh, jom kita fahami dahulu serba ringkas apa itu DSKP ini. Ya, ringkas sahaja jangan risau

Dekati Apa maksud DSKP dan Impaknya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini dibentuk bagi menolong memudahkan para cikgu menyiapkan pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan dapat memudahkan pendidikan kerana kita hanya perlu menggunakan satu dokumen (DSKP) sahaja untuk menjalankan proses PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Apa yang di Maksudkan Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang para pelajar perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Apa pula Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Kenali Apa itu Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Dapatkan Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Yang Bernilai Khas Untuk Guru-guru Lihat ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk rujukan kepada semua, tiada satupun DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4 yang kami tuliskan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Bahan : DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4

Dapatkan Bahan PAK21 Pendidikan Abad Ke-21 Hanya DISINI

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Download Fail :  DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Nanti

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak admin berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan lupa untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di facebook anda. Ya, sebarkan artikel bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana sokong ke blog kami ini. Untuk peringatan artikel di atas iaitu Dapatkan Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Yang Bernilai Khas Untuk Guru-guru Lihat di tulis oleh admin pada 2018-11-07 22:52:42.

Sekarang kami ingin war-warkan bahawa kami telah publishkan satu post yang sangat berguna untuk ibubapa print iaitu Dapatkan Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Yang Bernilai Khas Untuk Guru-guru Lihat.

Kami yakin ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari bahan ini di Dapatkan Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Yang Bernilai Khas Untuk Guru-guru Lihat. Semoga digunakan.

Gallery for Dapatkan Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Yang Bernilai Khas Untuk Guru-guru Lihat