Download Dskp Pendidikan islam Tingkatan 3 Power Himpunan Dskp Dan Huraian Sukatan Pelajaran Tingkatan 4 Gurubesar My
Ilustrasi himpunan dskp dan huraian sukatan pelajaran tingkatan 4 gurubesar my ini dipetik dari blog berikut : gurubesar.my

Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 3 Yang Hebat Khas Untuk Guru-guru Muat Turun

751 views

praktis pentaksiran dskp pendidikan islam tahun 1Picture ilmu bakti 17 praktis pentaksiran dskp pendidikan islam tahun 1 ini dipetik dari pemilik berikut : topbooks.my

Assalamualaikum wbt dan seronok kerana anda mari lagi ke ruangan perkongsian ilmu ini. Adakah anda tengah mencari DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 3

Anda sangat bernasib baik oleh sebab perkongsian kali ini saya hendak berikan kepada anda iaitu DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 3

Ini Ialah DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 3

praktis pentaksiran dskp pendidikan islam tahun 1Picture ilmu bakti 17 praktis pentaksiran dskp pendidikan islam tahun 1 ini dipetik dari pemilik berikut : topbooks.my

Sebelum ke bab seterusnya, apa kata admin terangkan dulu serba sikit tentang DSKP ini. Kita belajar serba ringkas sahaja

Kenali Apa maksud DSKP dan Kesannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah dibina untuk menolong memudahkan para guru melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

Ianya dikatakan mampu menolong guru kerana kita hanya perlu merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melaksanakan PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Kenali Apa itu Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang pelajar perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Apa yang di Maksudkan Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bagaimana Nak Guna Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail Berikut

Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 3 Yang Hebat Khas Untuk Guru-guru Muat Turun ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengumuman kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 3 yang kami tuliskan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan bahan-bahan sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar post ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 3

Dapatkan Bahan PAK21 Pendidikan Abad Ke-21 Hanya DISINI

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Fail :  DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 3

Selamat Mendownload & Jumpa Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, pihak admin berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan malas untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di telegram anda. Ya, share bahan bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana menyokong ke blog pendidikan kami ini. Untuk pengetahuan bahan di atas iaitu Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 3 Yang Hebat Khas Untuk Guru-guru Muat Turun di tulis oleh admin pada 2018-12-23 06:36:42.

Hari ini kami ingin war-warkan bahawa saya telah menulis satu perkongsian yang sangat berguna untuk guru-guru download iaitu Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 3 Yang Hebat Khas Untuk Guru-guru Muat Turun.

Kami faham ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari informasi ini di Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 3 Yang Hebat Khas Untuk Guru-guru Muat Turun. Semoga berguna.

Gallery for Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 3 Yang Hebat Khas Untuk Guru-guru Muat Turun