Download Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Bernilai Pelaporan Pendidikan Seni Visual Tingkatan 1 Kssm Sumber Pendidikan
Picture pelaporan pendidikan seni visual tingkatan 1 kssm sumber pendidikan ini dipetik dari blog berikut : sumberpendidikan.com

Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Yang Bermanfaat Khas Untuk Para Guru Dapatkan

672 views

download imageGambar rpt 2018 tingkatan 2 subjek pendidikan islam pendidikan abad ke 21 ini dipetik dari blog berikut : menulismenconteng.my

Salam kerahmatan dan bersyukur sebab anda singgah lagi ke laman pendidikan ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2

Anda sangat langkah kanan kerana pada kali ini saya akan berikan kepada anda bahan-bahan DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2

Perkongsian DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2

download imageGambar rpt 2018 tingkatan 2 subjek pendidikan islam pendidikan abad ke 21 ini dipetik dari blog berikut : menulismenconteng.my

Sebelum pergi lebih jauh, mari kita lihat dahulu serba ringkas tentang DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Dekati Apa itu DSKP dan Kelebihannya

DSKP atau sebutan asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan 1 dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah dibina bagi menolong memudahkan para guru melakukan pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan dapat memudahkan guru kerana mereka hanya perlu merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja untuk menjalankan proses PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Bila Perlu Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang para pelajar perlu ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Kenali Apa itu Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Kegunaan Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Yang Bermanfaat Khas Untuk Para Guru Dapatkan ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk peringatan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2 yang kami kongsikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan dokumen sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Fail : DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2

Dapatkan Bahan PAK21 Pendidikan Abad Ke-21 Hanya DISINI

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Muat Turun Fail :  DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2

Selamat Mendownload & Datang Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak admin berharap agar anda dapat viralkan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan artikel ini semua di instagram anda. Ya, sebarkan bahan bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana datang ke blog kami ini. Untuk pemberitahuan artikel di atas iaitu Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Yang Bermanfaat Khas Untuk Para Guru Dapatkan di tulis oleh admin pada 2018-12-07 12:38:42.

Kali ini kami ingin beritahu bahawa saya telah menulis satu post yang sangat bagus untuk murid-murid dapatkan iaitu Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Yang Bermanfaat Khas Untuk Para Guru Dapatkan.

Kami teka ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan informasi ini di Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Yang Bermanfaat Khas Untuk Para Guru Dapatkan. Semoga dimanfaatkan.

Gallery for Dapatkan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Yang Bermanfaat Khas Untuk Para Guru Dapatkan