Download Dskp Geografi Tingkatan 2 Meletup Dskp Kssm Tingkatan 1 2017 Sumber Pendidikan
Picture dskp kssm tingkatan 1 2017 sumber pendidikan ini dipetik dari pemilik berikut : sumberpendidikan.com

Muat Turun Dskp Geografi Tingkatan 2 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Cetakkan

662 views

soalan peperiksaan pertengahan tahun 2018 kssm tingkatan 2 geografi assalamualaikum dan selamat sejahtera seperti yang kita sedia maklumGambar soalan peperiksaan pertengahan tahun 2018 kssm tingkatan 2 ini dipetik dari artikel berikut : sistemguruonline.my

Apa khabar semua dan seronok kerana anda singgah lagi ke website ini. Betultak jika saya kata anda sedang mencari DSKP Geografi Tingkatan 2

Anda sangat bernasib baik oleh kerana perkongsian kali ini saya akan berikan kepada anda iaitu DSKP Geografi Tingkatan 2

Jom Lihat DSKP Geografi Tingkatan 2

soalan peperiksaan pertengahan tahun 2018 kssm tingkatan 2 geografi assalamualaikum dan selamat sejahtera seperti yang kita sedia maklumGambar soalan peperiksaan pertengahan tahun 2018 kssm tingkatan 2 ini dipetik dari artikel berikut : sistemguruonline.my

Sebelum pergi lebih jauh, apa kata ikuti pembelajaran tentang serba sikit mengenai DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Dekati Apa maksud DSKP dan Kesannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan 1 maklumat yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat bagi membantu memudahkan para pendidik melakukan pentaksiran dalam PDPC.

Ianya dikatakan mampu menolong guru kerana kita hanya perlu melihat satu fail (DSKP) sahaja bagi menjalankan PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Penerangan Ringkas Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang pelajar perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Bagaimana Nak Guna Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa pula Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Muat Turun Dskp Geografi Tingkatan 2 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Cetakkan ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk peringatan kepada semua, tiada satupun DSKP Geografi Tingkatan 2 yang kami publish ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan bahan-bahan sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Geografi Tingkatan 2

Dapatkan Bahan PAK21 Pendidikan Abad Ke-21 Hanya DISINI

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Download Bahan :  DSKP Geografi Tingkatan 2

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, kami berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan artikel ini semua di facebook anda. Ya, sebarkan benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat ilmunya ini.

Terima kasih kerana singgah ke blog pendidikan kami ini. Untuk pengetahuan bahan di atas iaitu Muat Turun Dskp Geografi Tingkatan 2 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Cetakkan di tulis oleh admin pada 2019-02-01 17:41:42.

Sekarang kami ingin war-warkan bahawa pihak kami telah publishkan satu bahan yang sangat berguna untuk murid-murid cetak iaitu Muat Turun Dskp Geografi Tingkatan 2 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Cetakkan.

Kami fikir ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Muat Turun Dskp Geografi Tingkatan 2 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Cetakkan. Semoga bermanfaat.

Gallery for Muat Turun Dskp Geografi Tingkatan 2 Yang Terhebat Khas Untuk Guru-guru Cetakkan